Vill du vara med i Sveriges härligaste stilprojekt? Join us! Detta är bloggen som kommer att vara en informationsportal för det som ska bli Sveriges härligaste stilprojekt - och det är alla ni där ute som ska göra detta möjligt!

Konceptet bygger på att vi, tillsammans, ska föreviga landets snyggaste klädstilar i en fysisk fotobok, samt en inspirerande fotoutställning under Kulturnatten i Karlshamn den 1 oktober. Allt du behöver är en personlig stil, en kamera och en kompis (alternativt ett stativ). Nu kör vi!

STILPROJEKTET

Hur ska då detta gå till?

Jo, det enda du behöver göra är att ta på dig en snygg outfit som visar just din stil, ta ett helkroppsfoto av dig själv, skicka in till oss och du har då chansen att få vara med i Sveriges härligaste stilprojekt!
För att få boken så enhetlig som möjligt har vi satt upp ett antal riktlinjer och tips som gör det lite lättare att veta hur man ska fotografera och de finns här nedan. Missa heller inte våra inspirationsbilder i vår grupp på Facebook (se Facebookrutan nere till höger)!

1. PRAKTISKT
- Vi vill ha en helkroppsbild tagen rakt framifrån med dig centrerad och ståendes, 2 stycken. Har du fler än en stil kan du välja att gestalta en av dem på båda bilderna, eller två olika stilar som du tycker om på en varsin bild. Tänk på att bilden ska vara avslappnad och tagen "rakt upp och ner" (dvs, ingen "modellbild", tänk streetstyle). Se bildexempel i bloggheadern!

- En snygg bakgrund. Platsexempel på vart du/ni kan ta din bild: Stan, parken, trottoar, någon cool vägg, galleria, skatepark etc.


- Bra naturligt ljus – antingen inomhus (läs: galleria osv, alltså inte i ditt rum eller liknande) eller utomhus. Det bästa ljuset utomhus får man när det är lite molnigt väder, så tänk på att inte ta bilden i gassande solsken då bilden lätt kan bli solskadad eller att skuggor kommer med.


- Lämna gärna lite luft vid fötter och huvud (se exempel i headern).

- VIKTIGT! Försök göra bilden så "årstidsneutral" som möjligt - dvs, försök utesluta gula höstlöv, grått höstväder eller snö.

2. TEKNISKT

- Du kan ta bilden med vilken kompakt- eller systemkamera som helst, bortsett från mobilkamera då de inte håller den standard vi behöver.

- Bilden ska vara tagen i dagsljus utan blixt, då blixten kan göra bilden överexponerad och ocharmig. Inga skuggkastningar på kropp eller ansikte bör förekomma. Normal ISO-inställning på kameran. Även normalt skärpedjup och vanligt objektiv om du t.ex. använder systemkamera.

- Du får inte efterbehandla bilden på något vis. Den ska skickas rå – alltså som den är, i färg - till oss. Vi efterbehandlar alla bilder.

- Fota med största upplösning/bildstorlek som möjligt, så vi att vi kan vara säkra på att bilden blir bra i tryck.

3. SKRIFTLIGT

- Vi vill även ha lite uppgifter om dig som ska stå vid bilden. Det vi vill ha med är förnamn, ålder och en liten infotext om din stil. Kanske kan du ta med vad du gillar i klädesväg, vad du inspireras av, favoritplagg, var du gillar att handla eller vad du känner att du vill ta med i just din text! OBS! Max 100 ord.

ANDRA TIPS:

- Använd stativ eller en kompis till hjälp för att ta bilden!

- Strunta i att det högsommar och stekhett ute just nu! Försök att göra stilen så intressant som möjligt och visa upp din speciella look och attityd på bästa sätt! Då menar vi t.ex. att du kan använda rekvisita eller posera på ett sätt som är ”DU” och som kompletterar din outfit (hatt, väska, pälsjacka, accessoarer, bräda, glasögon, ansiktsmask, hoppstylta, husdjur, boombox är bara några inspirerande exempel.). Vi menar såklart att du fortfarande ska vara dig själv, men vi vet också att många kanske uttrycker sin stil på ett mer utmärkande sätt när de klär upp sig för event eller liknande, så tänk även i de banorna! Go wild!

Maila in dina 2 bilder och dina textuppgifter till:
stilprojektet@hotmail.se


4. DEADLINE
Sista dagen för att skicka in sitt bidrag var den 18 oktober om man ville vara med i utställningen till Kulturnatten, men misströsta inte! Vi har planer för framtiden och möjligheten att skicka in bilder finns fortfarande!

Maila 2 bilder + text om din stil på max 100 ord till stilprojektet@hotmail.se.Vi ser fram emot ditt bidrag!

Villkor: Genom att du deltar i projektet erhåller vi rättigheterna att redigera samt publicera din bild och dina textuppgifter i vår bok, utställning, på bloggen samt övriga Internet för t.ex. marknadsföring av projektet. Är Du under 18 år förutsätter vi att du har målsmans tillstånd att delta. Du deltar frivilligt och volontärt. Ingen ersättning kan erhållas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar